Friday, February 25, 2011

:: ANugERaH YaNG TiDaK TeRnILai ::

Pagi khamis 24/2/2010, tepat kol 11 aku keluar dari dewan peperiksaan
Alhamdulilah, paper final yang terakhir untuk diploma
Dapat jugak dijawab, yezza, *tapi result x tau la camne*
Harap2 A+ (haa, aminkan cepat.aminnn)

Jadi bile melangkah je keluar dari tempat periksa tu
Aku x tau lah nak cakap ape
Malam sebelom tu dah sembang, announce bagai dalam fbook, sms
Cakap esok abes je exam
Nak guling-guling, nyanyi lagu kuat2, lompat berirama lah, itulah, inilah
Tapi realitinya
Tak tau ape perasaan time tu

Hepi? Maybe sebab dah habes diploma
Sedih? Maybe sebab akan berpisah
Pelik? Maybe sebab dapat survive selama 3 tahun kat sini
Sebak? Maybe sebab teringatkan memori2 yang terbaek sepanjang 3 taun ni

Haa, itu antara sebahagian dari ape yang aku rase time tu
Haishh, naim noor alim nak feeling2 ke ni?
Aha, aku pun ade perasaan jugak weyhh
Lagi2 time bab2 nak kene split2 ngan membe-membe sume
Memang bertambah-tambah feeling la aku weyh

So entri kali ni adalah satu entri penghargaan kepada semua membe2 aku yang same2 intake sesi 1 2008/2009 KUIS, classmate aku DIFPian, dan mereka yang terbaek

Korang *xnak gune kalian, nampak skema sangat.hihi*
Pertama sekali aku nak ucapkan berbillion2 terima kasih kat korang sume
Yup, tanpa semua2 yang aku panggil sahabat
Konfem 3 tahun aq kat sane rase macam ape je, stress tahap gaban agaknye

Kepada clasmate2 yang tersayang
Beb, korang RAWK yoo! Maybe ade timbul konflik dan isu sepanjang kite bersame, tapi biaselah kan? Itu yang wat kite sume makin matang

Aku nak bagitau kat clasmate2 tersayang, kesengalan, keriuhan, kekecohan, lawak2 antara kampus yang korang wat time kite klaz, satu memori selamenya. Sori lah kowt aku punye lawak ade mengguris hati dan limpa, apatah lagi buah pinggang korang.haha

Kepada Husainie, kau memang roommate yang terbaek weyh. Sori kalau2 ko saket mental melayan kesengalan aku.hii.banyak memori ngan ko.semua2 aq xkan lupe. Keje2 gile yang dah kite buat, accident lagi.haha.nanti dah tue2 kite cerita anak cucu ye.

Membe2 BSMM, ahah, korang punye riuh kelam kelibut time meeting, program hape sume memang kene ingatlahkan. Banyak yang aku belajar dari situ

Lagi2 untuk mereka-mereka ini yang memang rapat ngan aku, hafiz mujib, zulhelmi, adilla, amal, acap ape2 rahsia yang aku cerita tu, kept as a secret.korang dah jadi moyang jangan dok2 nak cite kat cicit. Aku lepuk dahi sorang2.haha

Haa, rasenye kalau ikotkan banyak lagi aku nak tulis buat penghargaan
Tapi tak tertulis
Even mase aku tengah taip entri ni, macam2 perasaan keluar
Sebak weyh.sedar x sedar 3 tahun dah rupenye

Cepat gile kot, aq harap mase boleh jadi lambat. Aku x puas lagi nak gile2, lepak2, menyengal, gelak smpai pecah perot dengan korang semua

So, maybe lepas ni masing2 dah ade rancangan kehidupan masing2
Dan kite2 semua akan berterabur di seluruh pelusuk bagi meneruskan perjuangan, cita2 dan ape yang dirancangkan

Tapi walau jauh mane pon kite berterabur, terpisah nanti, aku nak korang semua ingat dan tak kan lupe memori2 indah, warne warni yang kite dah buat sepanjang 3 tahun ni

Memori2 tu sume kite xkan boleh nak wat shooting balek. Sebab tu dye dinamekan sebagai memori.dan oleh sebab itu aku bersyukur, sebab koranglah satu ANUGERAH YANG TIDAK TERNILAI yang tak kan boleh dibeli, dicari dan diganti.

Dan hey Sahabat-sahabat, doa ku buat kalian

kuat lah hadapi dugaan yang mendatang, senyumlah dan go, bagi yang terbaek untuk hidup. Your the one that paint your life

Wassalam =)











Sebahagian gambar memori.kalau letak semua konfem panjang gile entri ni

7 comments:

  1. Entry nak poyo je. HAHAHAHA ! Nanti jumpa lagi kan budak DIPLOMA?

    ReplyDelete
  2. haha.i'allah.aku pon x sure lagi.70% maybe sambung situ jugak.he3

    ReplyDelete
  3. hahahah,untung laaa....
    alah CB,biar la die poyo.. aku sokong!!hahahha
    kan naim kan..hahah

    ReplyDelete
  4. yes hasip.yes.sayang ko.kah3
    CB memang macam tu
    jelos je manjang.hak3

    ReplyDelete
  5. selamat ada gamabr ku walaupun namaku x dimentionkan..hehe...

    sonok bertemu dengan kau..sonok berkawan..

    ReplyDelete
  6. atiq: haha.kalau aku letak sume gambar habes penat orang nak usha entri aq.haha
    aku pon seronok bertemu ngan ko n kawan ngan ko =)

    azureen: tau xpe.sedeyh2~ huhu

    ReplyDelete