Saturday, December 25, 2010

:: KaLaU NaiM PeRGi Ke PaSAr ::

tadi pagi pergi lah menemani ibu tercinta 
bukan pegi mane pon
pegi pasar je
biaselah dah anak mithali, kenelah dan wajiblah teman ibu ke pasar
(padahal tadi naseb je bangon awal)

bile kat pasar tu
time sampai je kat tempat jual sayur yang dijual pak samad
hehe, tetibe teringat lah pulak cerita zaman dulu2 punye
mase tu time form 4 x silap
ceritanya bermula.... 
(haha, dah macam nak buat hikayat la pulak)

Ibu: Naim, pergi pasar jap, tolong belikan ibu sawi ngan halia
Aku: Okeyh.mane duet?
Ibu: amek atas meja 5 hinggit (xdelah ibu ckap hinggit.buruk beno bunyi)

maka arakian sudah, berjalanlah kaki pergi ke pasar membeli item yang dipesan. 15 minit kemudian

Aku: nah, da beli dah
Ibu: manenye sawi dengan halia?
Aku: (dengan konfiden sambil pelik ngan soalan ibu) la, ni kan naim da beli sawi ngan halia
Ibu: Oii.itu kangkung ngan lengkuas!
Aku: eh.bukan sawi ngan halia ke?
Ibu: hish.ni la yang payah kalau suh pegi pasar.mende simple pon salah.dah lah, ibu g beli
Aku: erk~ ~

Pergilah ibu ke pasar beli balek "sawi" ngan "halia".sedayh kan ibu dapat anak mcam ni? hehe
Ibu sampai je rumah

Ibu: Abang Naim, meh sini ibu nak tunjuk
Aku: tunjuk ape?
Ibu: Ini Sawi. Ini Halia.haa, laen kali jgan salah lagi


INI HALIA


INI SAWI

sejak aritu asal pegi pasar je
"ibu, xnak beli sawi dengan halia ke?" hehe
sebab kalau disuruh tau dah mane.konfem x kene marah lagi

:: footnote: maseh lagi malas bile disuruh ke pasar.hehe ::


Friday, December 24, 2010

:: PeLaJArAn DaRi KeGaGALan ::

ada frasa mengatakan
KEGAGALAN ADALAH GURU TERBAIK
betul kan? kan?
yup memang betul
kegagalan lah guru yang terbaek skali buat kite

sebab ape?
sebab bile kite gagal, kite jatuh
mesti kite akan blajar, kaji nape kite boleh tjatuh
dan sudah tentu kite xnak jatuh lagi kan? kan?

hehe, haa ni da cite2 ni
nak cite la pasal zaman skola dulu
hehe

sebenarnye mase zaman skola dulu
naim noor alim ni bukannye pelajar yang pandai sangat
percayelah.tolonglah percaye
ini bukan omongan kosong maupun cakap2 kosong

dulu kalau sebot je extra klaz tuk budak2 yang lemah
fizik, kimia, add math, math moden, lukisan kejuruteraan
haaa
konfem2, pasti2 dan sudah semestinye naim noor alim tersenarai
mesti punyelah, boleh kate wajib dah muke ni
asal extra klaz naim, kelas tambahan pelajar fail naim

bile tengok orang naek atas pentas dpat award
best student, best result rase cam jelez pon ade gak
bile la boleh rase agaknye kan?
ibarat menunggu bulan jatuh ke riba je gamoknye

sedey gak bile fikir2 balik
asal tgok result orang laen dok sebuk tanye
" eh ko bape A dpat exam kali ni?"
aq lak akan tpakse senyap je
xkan nak gtau aq dapat 6 G9 woo.hahaha

dan begitulah zaman sekolah pun berlalu
spm okey la. naseb baek dapat 5a1, 4b4 dan 2c6
make dengan itu sambong la blaja
kat kolej universiti islam antarabangse selangor a.k.a KUIS

haa, masok cni dengan yuran yang agak tinggi la jugak
sian tgok encek abah bekerja keras demi aku ('-')
terharu dengan kaseh seorang bapa demi anaknye
aku pon tekad, the past is the past
skarang mase nak buktikan aku pon boleh

jadi belajar dari ape yang telah berlalu
ditambah doa ibu bapa dan rakan2 yang setia
alhamdulilah =)

sape sangke kan, naim noor alim yang dulunye dok bawah2 resultnye
cerok2 dengan penoh g9
1st sem 3.7 gpa plus best student diploma in islamic financial planning
alhamdulilah, 2nd sem 3.77 gpa. 
sem 3 duhh, jatuh 3.3, puan ibu marah
sem 4 3.51
dan sem 5 yang lepas alhamdulilah 4.0
cgpa semase 3.59, okeylah =)

4 kali merase dean list 
dan sekali best student
sebenarnye nak bagitau kat cni
sume tu x mustahil buat sume
aku da buktikan x cmerlang pon zaman skola dulu
tapi alhamdulilah skarang
agaknye kalau cikgu2 dengar pon mesti susah nak pecaye

jadi entri kali ni bukan nak meriak ke ape ke
cume nak berkongsi kisah idup
dan bagi galakan, motivasi wat sume
yang kegagalan bukan penamat segalenye


nah, sile belajar sesuatu dari sini =)

:: footnote: mengharapkan sem 6 ni bole dapat lagi 4 rata.hihi.harap2 lah =) ::

Thursday, December 23, 2010

:: BiLa ASsiGNmenT BerlAMBak2 ::

haa, tebaek punye entri (yeke?)
aku dedikasikan khas untuk mase skarang nih
fuhh, sumpah x banyak la assgment
lepas satu, satu datang
(-_-")

waa~ mengapela banyak sangat asgment
baru je amek diploma
da rase cam wat phd je keje belambak2 ni
agaknye degree nanti camne la gamoknye

haa, jadi bile keje ngan asgment da belambak ni
mule la otak ni jd x betol sket
berlari2 anak di balkoni fakulti
bermain sepak pemadam papan putih di dalam kelas

assigment, assigment
kenapelah mesti ade anda encek asgment
u haunted me lah
saye memang sayang ngan awak
hahaha

business plan, estate planning, ekonomi, haa
ape lagi lupe lak~
banyak sangat asgment smpai dah x teringat dah
x cukup tangan dah mau buat asgment nih
tapi banyak mane asgment nih
sempat lagi mencuri2 mase untuk membloging
bukan ape, takot encek blog majok la plak.hehe

jadi sahabat2 sekalian
sile2 lah doakan saye untuk menjadi bersemangat
x malas2 mau buat asgment
ni boleh berbloging lagi nih (sile marah cepat!) heehehe
sape2 nak tolong buat amatlah, sangatlah dihargai
sayang lebey sape yang menolong (^_^)

rase2 itu aje nak cerite untuk kali ni
alamak, asgment da panggil la
kene chow dulu
bye2 sume.see ya!

 ::Footnote: kalau la xde asgment time blaja.mesti heaven je rase ::

Monday, December 20, 2010

:: HaLUAn Dan TuJUaN::

wah, bersawang da blog ni
minggu ni jarang update (-_-')
kan saye da ckap saye ni busy
PM pun x bz macam aku (kalau korang caye la) hihi

Haa, tgok tajuk tu
Haluan dan Tujuan
yeay, pandai pon bace (^_^) hehe

Jom kite ke tajuk utama ngan isi kosong, eh penting
haa, haluan dan tujuan
pernah x kita terfikir secare jelasnye
ke mane hala tuju dan matlamat kite lepas tamat blaja?
or ape dan dimane kite nak berade dlam beberape tahun lagi

haritu lecturer occupational english, madam aishah pernah tanye dlam klaz
"have u guys thought what did you want to do?"
sume senyap.madam tanye lagi
" I mean do you want to pursuing studies or get a job?"
pastu masing2 bagitau la pndirian masing2
ade nk smbong tros, ade nk keje dlu

pastu madam tanye lagi
"have u clear bout the path that you choose?"
sume senyap.da la sejuk.dgr bunyi aircond je
hahahaha
kelu je lidah.nak jawab mcm x pasti je

sebenarnye betol jugak kate madam aishah tu
betol ke kite sume ni da jelas dengan matlamat kite?
betol ke jalan ni yg kite pilih
ingat, salah pilih mase depan yang kite perjudikan
pinjam kate membe, lutfee yunos
live well or live hell, we choose

payah kan bile tibe mase nak wat keputusan?
ingat dulu mase kecik2
kalau tnye nak jadi ape
jawapan sume sepakat je
lawyer, engineer, dokter
er, er la sume.hahaha

tapi tu sume dulu mase kecik2
skarang ni situasi da laen
alhamdulilah pade mereka yg jelas akan jalan yang dipilih
pade yang maseh lagi tercari2 lagi tu (temasok aku)
fikir dulu masak2 sebelom membuat pilihan
jangan buat keputusan terburu2
kite ade ibubapa, kawan2, guru, pensyarah, pakcik2, makcik2
slalunye naluri ibubapa yg tbaek wat anak2

mak oii, puitis btol ayat2 aq ni
agak2 A.Samad Said kagum x ayat aku?
=) sori for entri yang agak membebel2 nih
so pade yg sudi2 bace entri kali ni
sile lah jelas dengan matlamat idup masing2
sebab hanye kite yang boleh corakkan warne warni idup sendiri

:: footnote: dulu kecik2 nak jadi engineer, skarang ni x sangke amek bidang finance.benci math kowt dulu.hihi ::

Wednesday, December 15, 2010

:: KEsiBUKAn ::

wallawehhh!!
saye sgt stress ini minggu
wuu~
assigment, presentation, asessment, bercucuk tanam (haha, kene tipu)
xdelah, bercucuk tanam je tipu
yang laen sume betol 
xnak tipu2 nnti jadi mcam gembala kambing ngan serigala.hehe

sori la kalau mggu ni x dpt nak wat entry
saye sgt bz
PM pon x sebusy saye
nampak sgt aku tipu lagi

so encek blog disayangi
jgan nanges2, jgan sedey2 eh?
tggal kejap je pon.bkan nak delete pon blog
kang delete ilang tros dari dunia maya ni =p
xdelah.sayang encek blog.xkan mau delete punye

jadi ni status saye mggu ni 


busy gile kan?

:: footnote: heaven gile kalau xde assigment '=( ::

Saturday, December 11, 2010

:: TeRiMA KaSeH ::

pelik x tgok entri ni?
terime kaseh kat sape ea?
awak? kamu? you? engkau?
hahaha.salah2

ucapan terime kaseh, thank you, arigato, toche (ape lagi? aku lupe hu~)
kepade encik blog kesayangan
disebabkan andalah saye kene jadi up-to-date
kene peka dan ambik tau isu2 semase
yelah, nak mengepost isu-isu semase kene up-to-date, gosip2 hangat dan terkini
hehe hebat x? sile cakap omg, hebatnye!! =p

dan terime kaseh encek blog
sebab anda juga saye terpakse memerah otak sekeras2 untuk berfikir menghasilkan entri
dan tahukah anda wahai encik blog
kerana anda jugelah, secare x sengaje saye boleh membace buku2 ilmiah seperti
millionaires are from different planet? karya azizi ali
Teknik Berfikir karya Ainon Mohd & Abdullah Hassan
Buku Rujukan Kimia terbitan Sasbadi (okeyh ini tipu, nampak sgt)
Majalah Solusi, Personal Money dll.

haishh, pelik tapi benar
demi mencari secebis artikel untuk dibuat entri
aku sanggup menelaah buku2, bahan bacaan dari pelbagai sumber
haha, kalau x malas weh!! (xpe, dapat gak ilmu kan?)

ini paling penting
saye sgt berterime kaseh kepada encik blog
kerana anda saye join Sahabat Bloggers dan dapat ramai kawan2 baru
hope kite sume remain friends 4 eva =)

TERIME KASEH ENCEK BLOG!

:: footnote: agak2 encek blog ni paham ke ape aku ngarut? ::

:: AsiAN FooD CHannEL ::

wahh, nampak sgt da gile blogging
walaupun asgment dah setinggi everest
(Sila Nasihat Aku Cepat!!)
^_^

haa, dah tengok tajuk entri kat atas kn?
kali ni nak cite sket pasal saluran AFC
kalau kat astro g tekan 703.haa dapat la channel ni

Mesti sume pelik?
ape kaitan asian food channel same naim noor alim
haa, kalau nak tau, waktu cuti
channel ni lah aku dok layan kadang2
lagi2 kalau licensed to grill ngan chef at home
konfem satu family nak x nak kene tgok.hahaha

sebenarnye bes layan chanel ni
banyak input2 berguna dan tips2 masakan yang boleh kite ambil
haa, lagi2 yang pompuan, mesti la kene tau masak kan?
*ehemm, sile amek perhatian ye cik farhani (hahaha)
^_^ oops, kene belasah kang

okeh berbalik semule kepade topik
jadi x semestinye kite bukak channel ni kite blaja masak je
tapi ade pelbagai lagi tips berkaitan nutrisi, diet dan gaya hidup sihat
jadi, disamping kite belaja masak, kite dapat jugak knowledge yang mgkin slame ni kite x tau.kan??




Sebahagian masakan chef michael smith.terliur x?



:: footnote: masakan ibu tetap terbaek sepanjang zaman.love u ibu =) ::




Friday, December 10, 2010

SAhAbAT BLoGGeR

kali ni punye entri nak cite pasal group ni
serious best
x tipu punye memang best ini group
ramai betol blogger2 yg ade
boleh share2 pendapat
bertukar2 topik
dan jugak boleh menambahkan lagi kenalan

hahaha
sape sangke idea asal yang dimulakan oleh 
Amal ngan Acap
untuk mengumpulkan rakan2 bloggers yang terdekat
akhirnye tanpe disangke2 membuahkan hasil yang agak x disangke2
dengan pertambahan ahli yg begitu mendadak
congrates r korang due

so, kepada mereka2 di luar sane
yang maseh mencari2 satu group untuk bertukar pendapat
mintak pandangan macam mane nak bagi blog lagi style dan berseri
tanpe syak lagi memang Sahabat Blogger la tempatnye
dan juga rakan2 blogger yang laen
marilah kite same2 memeriahkan lagi Sahabat Blogger
agar menjadi group bloggers yang terbaek.wuhu~

*sorilah mal.haha.group tu x de logo rasmi lagi.tepakse pinjam ni jap

footnote: agak2 bile kite bole wat pejumpaan sahabat blogger? hehe

LeLAki VS NoVeL

Bile sebut je pasal novel, sume akan automatik membayangkan

SEBUAH BUKU YANG TEBAL, MENGANDUNGI AYAT YANG PANJANG BERJELA SERTA BERMADAH

haa, besar tu tulis description, entah betol ntah x.hahaha (hantam saja)
dan sudah kebiasaannya, sebut pasal novel
mesti akan terarah golongan pembacanya adalah dari kaum hawa a.k.a wanita

tapi bila kaum adam yang membaca novel
mesti akan dikatakan 
" dah buang tebiat ke bace novel "
hahaha, kenape?
sebab dikatekan kaum adam yang membaca novel adalah mereka yang berjiwa lembut atau cenderung bersifat lembut (auww, hehe gurau no)

haha, adoii tolonglah
jgan la membuat pandangan yg begitu skeptikal terhadap lelaki yg minat membace novel
ade je kaum hawa yg x minat bace novel
ni haa, mkwe terchenta hani farhani (hehe, sori sweetheart)
pergh, cite je pasal novel tros berlari.semacam trauma mendengar novel.haha

sebenarnye, bagus bile kite membaca novel ni
banyak input dan hasil yang boleh kite peroleh
Novel boleh dikatekan salah satu bahan bacaan ilmiah sebab kita akan dapati
berbagai ilmu berkaitan business, kejuruteraan, kedoktoran, undang2 yang kite boleh dapat
bergantung kepade jalan cerita novel

dan writer mostly agak intelektual sebab before diorang tulis novel
diorang akan wat research dulu
so mostly sume terms2 medic, law, engineering yang digunakan agak precise
eh eh.macam da lari tajuk la plak ni

okay2.basically nak tunjuk kat sini
laki pun minat bace novel dan x semestinye berjiwa lembut
aku suke bace novel sebab banyak kisah hidup yang boleh dijadikan panduan
lagi2 kalau nak paham perasaan wanita
haa, laki kenela banyak bace novel sebab mostly novel punye watak utama adalah pompuan
jadi kite boleh melihat perspektif wanita terhadap lelaki dan ape yang wanita minat

ala.macam pnjang la sgt entri kali ni.huu~ 
okeyh, kat sini nk kasitau writer yg pling naim noor alim minat
h.lovate.woo.novel dye tiptop
sume dari Aa + Bb, Tunas, Rooftop Rant, Versus
n mini story Ked's Story sume da bace
bes sgt

iklan: Sekali lagi nak ckap, jadikan membaca amalan hidup
sori entri kali ni panjang n mungkin merapu sikit.hahaha

Thursday, December 9, 2010

KiTa BeRFiKiR

Tadi ade sembang same membe
ashraff nizam (blogger tegar) hahaha gurau ye acap
dia cakap jadi blogger ni sebenarnye bagos
sebab bile kite berblogging, maka kita akan berfikir


Bila fikir2 balek ape acap cakap tu
ade betolnye jugak
ingat senang ke nak pikir post2 yang kite nak wat kat blog ni
haa, berpeloh2 jugak pikir ape nak post






Tapi baek sebenarnye bile kite dapat berpikir ni
at least, bergerak la jugak kan otak kite ni
dan juga terhindar sket la dari nak wat keje x berfaedah
dan jugak secara automatiknye, kite akan menelaah
segala jenis bahan ilmiah mcam buku ke, suratkhabar, intenet
untuk mendapatkan ilham atau sumber bagi berblogging
haaa.. bkan ke dah semaikan budaya membaca tu? hihi 


iklan: Jadikan Membaca Amalan Hidup. Negara yang Hebat lahir dari Rakyat Yang berpengetahuan

Wednesday, December 8, 2010

MALaS

hahahaha
kesian same encek blog
da lame sangat x update
ni pon baru bukak tgok da usang gile da
agaknye la kalau blog ni bole cakap mesti jauh di lubuk ati dye akan berkata

TAK GUNA PUNYE TUAN
PEMALAS! 

jangan marah encek blog
nnti saye delete anda kang haaa.baru tau
xpe.mulai harini saye akan rajin2 update blog
btol.x tipu punye
okeyh, silalah percaya ye sume =)

P/S: tolong la.tolong la.aq x nak jd pemalas lagi.aq nk jd blogger terhebat.mcam budi dalam cite blogger   boy.hehe

Tuesday, October 19, 2010

LAnsKAp


Hyee Blog kesayangan
hahaha.style x?
sori la, bapak usang aku tgok blog aku nih
SORYYYYY
jgn mrajok ea encek blog.hehe

merujuk kepada perkara di atas, ceh, da macam karangan bm la plak
hahaha.ceh, enough of merapu
okeyh, merujuk kepada post di atas, tajuk kite adalah lanskap
huh? nape ye?

Baru2 ni teman ibu tercenta lawat adek kat skola dye.hahaha.padan muke dudok asrama
seksa aku da abes 5 tahun di raub tuh.hahaha.tabah ye Zaim 
mase otw nk balik berlaku la perbualan

Ibu: Nape la majlis perbandaran x penah nak tanam mende laen wat lanskap
aku: camne tu bu?
Ibu: ye la, cube tanam pokok jambu ke, mangga ke, rambutan ke wat lanskap. redup jugak. lepas tu kalau dye berbuah boleh jugak makan
aku: ceh, macam tu jem la.sume kereta berhenti nak makan buah.kesian jugak la tokey buah tu.mcam mane die nak kaye

haa, lebih kurang macam tu la perbualan dye
tapi aku pon terpikir gak.btol gak ckap ibu, why not kite cube tukar2 sket lanskap dari asik dok tanam bunga, sesekali tanam pokok buah.haa, kalau dah berbuah boleh ngap2.haha

p/s: err, bernas x cdgan nih? =p

Thursday, September 30, 2010

GeMOk Vs KUrUs part 2


haa , jom kite sambung balik
cmne aq yg dulunye tough gemok
bole trun sebanyak 18kg dalam mase 2 bulan
harus diingatkan disini tiada sebarang penggunaan dadah, pil pelangsingan
mahupun produk jualan langsung seperti dr Rozmey JM5 yang memonopoli
pasaran dan iklan di akhbar2 perdana dewasa ini.haha

ok2.jom2 sebelum teros merapu2.baiklah
ini adalah aktiviti yang saye lakukan dalam menguruskan badan
cik Maisarah Nordin, silalah amek nota.haha *gurau beb*

haa.stat pagi2 dulu kene wat ape
  • brekpes la.haha.brekpes ni penting k bagi yg bdiet.ramai yg sgke skip brekpes bole bantu menguruskan badan.salah tu beb.brekpes la hidangan terpenting.sebab brekpes bole kasi ilang lapar smpai ke petang tau.ok.waktu brekpes saye mkan same ade due ketol hot dog, atau 2 keping roti atau semangkuk kecil honey star dgn susu.n minum segelas air jus.
  • haa.dah bekpes tu.lepak2 jap.kasi mkanan tu masok perot dlam 15 ke 20 minit, pastu, pegi keluarkan peloh a.k.a exercise 1 jam 30 minit.haha.serius k.buat lame tu
ok.now untuk lunch plak
  • waktu lunch, amek nasi tu kalau boleh sket je.mksud sket di cni adelah satu senduk je tau.kome jgn nk lebey2 plak.haha.pastu amek la ayam ke, sayur.owh kalau boleh ayam amek bhgian yg isi.jgn yg tulang2.pastu jgn lupe minum air pling byk due glas
  • haa.dah amek mkan tghari tu lpak2 jap.pastu buat la exercise lagi.exercise lagi?? hahaha.btol.. nk kurus cepat kan? kene la byk berpeluh.x lame pon.wat dlam 40 minit je.korang wat la joget2.mnari2.shuffle2 sket.haha
haa.lpas tu rehat la.sebab petang nnti nak kene joging lagi.APE?? JOGGING? haha.ye.joging lagi.kite kene byk berpeluh kalau nak kurus =p buat selame sejam setengah.

ok.untuk makan malam.biasenye lepas kol 9 mmg x makan dah.dan untuk makan malam, biasenye hanya makan sekeping roti, atau buah, atau yogurt. =)

Haa.itu tips yg dapat saye kongsi bersama semua
x caye? boleh tanye kepada ibu tercinta
Rohaizan Binti Ramli atau Mak Anjang saye Zuraidah Hussein
tanye mereka betol ke naim noor alim wat ni sume?
mereka adalah saksi transformasi naim noor alim dari gemok ke kurus
dan mende ni sume x mustahil
yg penting kene ade 
SEMANGAT LA WEYY!!

Okey.itu saje untuk dikongsi.nak layan cite korea jap
hahahahaha.SEE YA

Wednesday, September 29, 2010

GeMOk Vs KUrUs part 1


Okey la
untuk arini saye ye.SAYE.nk cerita pasal
okey2.pendekkan cite.lepas spm dulu saye jadi

GEMUK

haha.betol ni.x tipu punye.lpas spm memang saye gemok
membe2 time skola waktu jumpe sume x caye bentuk fizikal mamat ensem
*err ensem la jugak
menjadi begitu semangat ^_^ sekali.hahahaha
tapi time tu memang x fikir nk kurus balek pon
smpai la satu hari waktu cuti sem taun 2009.
saye ade menonton rancangan ini


okay nak ngaku la ni
kalau tgok AF ke, OIAM ke, rancangan2 realiti laen ke
ade part2 yg sedey tu mmg x nanges la
tapi tgok je cite ni, dgr luahan dorang,tgok ksungguhan diorang
usaha nak kuruskan badan, pengalaman mereka2 ini diejek sebab fizikal mereka begitu
teros air mata ini mengalir, menitik (hahaha) *serius wa x tipu lu*
jadi bertitik tolak dari itu, bermula lah usaha Naim Noor Alim
selama 2 bulan untuk menguruskan badannye yg seberat 76 kg itu
haha.bapak BESAR aku dulu oii
dan selepas 2 bulan.....



haha.itulah saye
*tettt.tipu
saye berjaye trun 18 kg.hahaha.ya saye turun 18 kg menjadikan berat saye

58 kg la weyy!!

okeyh macam mane saye lakukan?
akan diceritakan dalam part 2 nnti.hahaha

*p/s : Lelaki di atas adalah Eric Chopin
       pemenang The Biggest Loser Season 2 dan juga idolaku ketika itu
       


Tuesday, September 28, 2010

FiRsT Post ^_^

elo2 sume =)
setelah mendapat sedikit kesedaran entah mcm mane tetibe aq boleh terbuat pulak blog ni
haha.btw.as i'm new to the bloggers world
hope sesape yg da experience da senior dalam dunia blogging ni
please ya.tego2 saye k? i'm still new
byk yang aku nak kene blaja dari korang2 sume.curah2 kan idea2 bernas untuk jadikan blog ni nampak idup dan meriah same ade idea berintelektual, merapu, mengarut, dan sebagainya
and for this first post into this bllogging world 
i want to say

Add caption

haha.sila lah jadi penyokong ku =)