Thursday, September 30, 2010

GeMOk Vs KUrUs part 2


haa , jom kite sambung balik
cmne aq yg dulunye tough gemok
bole trun sebanyak 18kg dalam mase 2 bulan
harus diingatkan disini tiada sebarang penggunaan dadah, pil pelangsingan
mahupun produk jualan langsung seperti dr Rozmey JM5 yang memonopoli
pasaran dan iklan di akhbar2 perdana dewasa ini.haha

ok2.jom2 sebelum teros merapu2.baiklah
ini adalah aktiviti yang saye lakukan dalam menguruskan badan
cik Maisarah Nordin, silalah amek nota.haha *gurau beb*

haa.stat pagi2 dulu kene wat ape
  • brekpes la.haha.brekpes ni penting k bagi yg bdiet.ramai yg sgke skip brekpes bole bantu menguruskan badan.salah tu beb.brekpes la hidangan terpenting.sebab brekpes bole kasi ilang lapar smpai ke petang tau.ok.waktu brekpes saye mkan same ade due ketol hot dog, atau 2 keping roti atau semangkuk kecil honey star dgn susu.n minum segelas air jus.
  • haa.dah bekpes tu.lepak2 jap.kasi mkanan tu masok perot dlam 15 ke 20 minit, pastu, pegi keluarkan peloh a.k.a exercise 1 jam 30 minit.haha.serius k.buat lame tu
ok.now untuk lunch plak
  • waktu lunch, amek nasi tu kalau boleh sket je.mksud sket di cni adelah satu senduk je tau.kome jgn nk lebey2 plak.haha.pastu amek la ayam ke, sayur.owh kalau boleh ayam amek bhgian yg isi.jgn yg tulang2.pastu jgn lupe minum air pling byk due glas
  • haa.dah amek mkan tghari tu lpak2 jap.pastu buat la exercise lagi.exercise lagi?? hahaha.btol.. nk kurus cepat kan? kene la byk berpeluh.x lame pon.wat dlam 40 minit je.korang wat la joget2.mnari2.shuffle2 sket.haha
haa.lpas tu rehat la.sebab petang nnti nak kene joging lagi.APE?? JOGGING? haha.ye.joging lagi.kite kene byk berpeluh kalau nak kurus =p buat selame sejam setengah.

ok.untuk makan malam.biasenye lepas kol 9 mmg x makan dah.dan untuk makan malam, biasenye hanya makan sekeping roti, atau buah, atau yogurt. =)

Haa.itu tips yg dapat saye kongsi bersama semua
x caye? boleh tanye kepada ibu tercinta
Rohaizan Binti Ramli atau Mak Anjang saye Zuraidah Hussein
tanye mereka betol ke naim noor alim wat ni sume?
mereka adalah saksi transformasi naim noor alim dari gemok ke kurus
dan mende ni sume x mustahil
yg penting kene ade 
SEMANGAT LA WEYY!!

Okey.itu saje untuk dikongsi.nak layan cite korea jap
hahahahaha.SEE YA

4 comments:

  1. please spell my mom's name correctly
    --> Zuraidah Hussain,ok

    ReplyDelete
  2. eyh.sori2.jap edit balik
    hahaha

    ReplyDelete
  3. gile a...joging sejam stgh tu kompem pucat lesu aku..haha
    ok2 thnks fr da info naim!
    btw, yg exercise pagi tu ko wtpe ek
    salu exercise pe ko wat

    ReplyDelete
  4. pagi2 slalu aq joging
    tapi mostly aq byk wat sit up
    lompat ala2 skipping
    sebab byk aq bace kat intenet
    kalau wat camtu bole tlong kempis perot

    ReplyDelete